Vrije tijd/Verenigingen

Barger-Compascuum kent een bloeiend verenigingsleven. Naast de karakteristieke volksvoetbalclub S.V.B.C., beschikt het dorp over gymvereniging G.V.C. ’87, handbalvereniging H.V.C. en tennisclub T.C. Mix. Ook heeft Barger-Compascuum meerdere gepassioneerde koren, vrijwilligersverenigingen en kaartclubs.

Het dorp is onlosmakelijk verbonden met carnaval. Carnavalsvereniging ’t Stiekelzwien organiseert ieder jaar op Rosenmontag de mooiste carnavalstocht van het Noorden. Tijdens carnaval wordt Barger-Compascuum omgedoopt tot Stiekelstad en staat de hele carnavalsweek in het teken van prachtige praalwagens, vrolijke loopgroepen en gezellige dorpsfeesten. Wil je een kleine impressie van Stiekelstad? Bekijk de website van ’t Stiekelzwien.

Handbalvereniging HVC bestaat sinds 1962 en is tot op de dag van vandaag een levendige vereniging. Het is een vereniging die bestaat uit een aantal seniorenteams, zowel vrouwen als mannen, en een aantal jeugdteams. De vereniging speelt zijn wedstrijden in Emmercompascuum omdat er geen sporthal in het eigen dorp is. Mocht u geïnteresseerd zijn in de vereniging bezoek dan de website van de vereniging.  Handbalvereniging HVC